Back to All Events

Broeitraject Wandelsessies


Broeitraject Wandelsessies

In 5 wandelingen tot de kern van je zaak

Ondernemerstraject: In 5 wandelingen tot de kern van je zaak

Wandeltraject voor straffe en duurzame ondernemers
Een reeks van 5 wandelingen gecoacht door Anne Lemaire
12 mei (14-17u), 9 juni (14-17u), 23 juni (19-22u), 22 sept (14-17u), 20 okt (14-17u)

Voor wie?

Voor ondernemers die bewust willen inzetten op hun groei als ondernemener én op de groei van hun droom, en dit op een duurzame manier.

Duurzaam betekent voor ons dat wat elk aanbiedt niet ten koste is van iets of iemand, maar dat we generatief bezig zijn en zo -rechtstreeks of onrechtstreeks- bijdragen aan de opbouw voor een andere wereld, een wereld waar iedereen zijn plek heeft, waar elk zijn talenten kan delen.

Waarom?

Als alleenstaande ondernemer moeten we voor alles inspringen, het is écht een one-man band. Je moet zowel de gitaar kunnen bespelen, als de bass, én de drums, en misschien ook wel de piano. Daarnaast moet je ook nog instaan voor de vocals én de recording, én de promotie,... Enfin, jullie kennen het plaatje wel.

Het gevolg daarvan is dat de meesten onder ons terecht komen in ‘doen, doen, doen’, doordrijven, doorduwen en nog een tandje bijsteken. We verliezen zo algauw het bredere plaatje uit het oog en eindigen vaak met een ‘tunnel vision’: we zien alleen nog datgene wat ons frustreert, wat niet werkt en rijden onszelf ‘vast’. We verliezen onze perifere visie en hebben geen oog meer voor het bredere plaatje.

Dankzij recente bokkensprongen in de neurosciences, weten we hoe belangrijk het is om af en toe even op de PAUZE knop te drukken, niet alleen belangrijk voor ons lijf en ons fysieke welzijn maar ook voor ons psychologisch welzijn. Door een patroon te creëren waarbij jij jezelf regelmatig ruimte geeft en bewust halt houdt, krijg je een beter zicht op welke acties renderen, op waar je goed mee bezig bent en wat je aandacht vraagt.

Dat is wat we aanbieden bij GoLABO in De Broeikas: momenten om, samen, in de schooheid van de velden van het Hageland, te vertragen, te verdiepen, te reflecteren, te leren van elkaar én mekaar te ondersteunen.

Waarom?

We bieden een reeks aan van 5 wandelingen met wat tijd ertussen om alles te laten bezinken. Een sessie is als volgt opgebouwd. Eerst nemen we tijd om te landen en te connecteren met elkaar rond een lekker kopje thee of koffie. Dan gaan we de natuur in en laten ons dragen door de stilte, de verbinding en de schoonheid. Vanuit deze diepere verbinding reflecteren we over existentiële thema’s en hun impact op jou als ondernemer. Existentieel welzijn wordt door prof. Mia Leijssen gedefinieerd als het vinden van een evenwicht tussen vier centrale dimensies van het menselijk bestaan: de fysieke dimensie, de sociale, de psychische en de spirituele dimensie die we in afzonderlijke sessies zullen aankaarten.

We wandelen telkens met een aantal vragen. Er is een reeks vragen waarmee je zelf wandelt. Vervolgens wandelen je met 2 of met 3 mensen samen om dingen te kunnen delen en een klankbord te hebben. Na de wandeling brengen we alles samen: Wat heeft er geleefd in de groep? Zijn er vragen waarmee ik nu nog zit? Welke inzichten heb ik verworven? Hoe ga ik hier verder mee aan de slag als ondernemer?

Hieronder vind je het concrete aanbod met wat meer details erbij.

Concept?

Een reeks van vijf wandelingen (3u), vertrekkend vanuit de Broeikas in Neervelp-Boutersem, rond het thema:

‘Existentieel welzijn en Ondernemerschap: zijn die met elkaar te rijmen?’

Vrijdag 12 mei (14u-17u)

Zorg voor jezelf als mens en ondernemer
Namiddagwandeling in de lente
    
Welke aandacht besteed ik aan de fysieke dimensie in mijn ondernemerschap en bij mezelf als ondernemer? De fysieke dimensie is heel breed en omvat zorg voor het eigen lichaam maar gaat ook over je fysieke omgeving, de materiële aspecten van huis, kantoor, auto, kleding, accessories. Hoeveel aandacht en zorg gaat er naar mijn eigen lichaam. Hoe voed ik mijn lichaam, slaap ik genoeg, heb ik voldoende beweging? In welke omgeving werk ik. Hoe is het ingericht? Ben ik er graag? Voel ik me daar goed? Hoe belangrijk zijn externe atributen?

Vrijdag 9 juni (14u-17u)

Sta stil bij je sociale rollen en hun impact op jou als ondernemer
Namiddagwandeling in de lente

We staan stil bij de sociale dimensie van het ondernemersschap. Welke rollen neem ik op en wat is de impact hiervan op mij als ondernemer? Voorbeelden van rollen kunnen zijn: moeder, vader, vriendin, vriend, dochter, zoon, ondernemer, kunstenaar, stimulator, inspirator,… Hoe kan ik die rollen invullen? Wat is heilzaam en wat niet? Welke zijn de rollen die ik aanvaard heb? Welke rollen zijn me opgelegd door sociale druk? Welke zijn de rollen die ik bewust gekozen heb, die ik wil blijven voeden? Welke rollen moeten er op de voorgrond komen te staan gedurende de eerste maanden? Wat kan er ‘vasten’ in elk van die rollen? Een rol die even kan ‘vasten’ creëert tijd en rust, belangrijke componenten in het leven als ondernemer.

Vrijdag 23 juni (19-22u)

Ontdek je stoorzenders en hulpbronnen
Avondwandeling in de zomer
    
Tijdens deze avondwandeling bezinnen we ons over de psychische dimensie van het ondernemersschap. Hoe bewust ben ik me van mijn innerlijk gedachtengoed en de impact ervan op mij als ondernemer? Hier staan we stil bij ons innerlijke leven. Hoe goed ken ik mezelf? Ken ik de patronen waarin ik vastloop? Ben ik me bewust van mijn automatische piloot? Niet alleen voor mezelf als persoon maar ook als ondernemer. Sommige ‘automatische piloten’ zijn goed helpen ons om sneller te schakelen maar wanneer heb ik nood aan vertragen, stilstaan? Op welke manier kan ik me verbinden met mezelf en wat me voedt als mens en ondernemer. Is ook hier ruimte voor en hoe pak ik dit aan?

Vrijdag 22 september (14-17u)

Onderneem vertrouwensvol vanuit een breder kader
Namiddagwandeling in de herfst
    
Op welke manier geef ik ruimte aan de spirituele dimensie in mijn ondernemerschap? Het gaat niet over religie of godsdienst en wat dan ook. De centrale vraag hier is: ‘Wat overstijgt mij?’. Het gaat over elementen zoals schoonheid, vreugde,… Het kan ook gaan over verbinding met de natuur, kunst, de zorg voor de Aarde. Kan ik ondernemen vanuit een breder kader? Hoe komt wat ik doe ten goede aan de gemeenschap? Hoe kan ik ondernemen vanuit vertrouwen en verwondering?

Vrijdag 20 oktober (19-22u)

En nu? Hoe integreer je dit alles op een duurzame manier?
Avondwandeling in de herfst
    
En nu? Hoe maak ik dit alles duurzaam? Hoe integreer ik dit alles op een duurzame manier in mijn ondernemersschap? Wat zijn aandachtspunten en valkuilen? Hoe geef ik dit verhaal verder vorm in mijn leven als ondernemer? De zon gaat die dag onder om 18.34u dus we nemen we de zonsondergang mee in onze wandeling. We reflecteren over wandelen als methode tot vertragen en bewustwording. Stilte als bron.


Wil je onderzoeken of dit traject bij je past?

Dan ben je van harte welkom op de gratis kennismakingsavond waarbij meer uitleg wordt gegeven over het concept en de aanpak. We verwelkomen je hierbij graag met een drankje in De Broeikas, een inspirerend kader in Neervelp-Boutersem.
Deze kennismakingsavond gaat door op maandag 24 april van 20u tot 22u.


Coaching

Anne Lemaire

Anne werkt als coach en facilitator. Ze is gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van ontwikkelingstrajecten voor leiders en teams en werkt vanuit mindfulness, authentiek leiderschap, complexitieit. Ook de stem als middel om letterlijk stem te geven aan wat voor jou belangrijk is, staat centraal in haar aanpak als coach.

Anne werkte lang in een internationale context in ICT en financiële wereld als talentontwikkelaar en werkt nu op zelfstandige basis. Ze werkt trajecten uit voor bedrijven alsook en coacht eveneens individuele ondernemers.

Vragen?

Heb je nog vragen over dit traject? Stel ze gerust via deze link. Ik geef graag wat meer uitleg!


Anne

Earlier Event: 22 October
Guided Walking Retreat